Nu finns hjärtstartare hos Vara Energi

Hjärtstartare

Vara Energi – det omtänksamma företaget. Som ytterligare ett steg i att leva upp till detta finns nu en hjärtstartare hos oss. Den är placerad innanför entrén och finns att låna vid behov.

Gör skillnad och rädda liv

Varannan timme drabbas en svensk av plötsligt hjärtstopp. Snabb och korrekt första hjälpen inom några minuter är avgörande. Chansen att överleva minskar med 10% för varje minut som går utan första hjälpen. Hjärt-lungräddning är viktigt men den mest effektiva behandlingen för hjärtstopp uppnås när goda bröstkompressioner kombineras med användning av en hjärtstartare.

 

I Sverige överlever endast ca. 10% ett plötsligt hjärtstopp. Internationella undersökningar visar att en snabb insats med hjärtstartare kan öka chansen att överleva med mer än 70%. Text och bild lånad från Medidyne AB

12 mars 2014
← Se fler inlägg