Fakturan

Vår faktura är enkel att läsa. På framsidan får du kortfattat reda på vad du ska betala och för vilken adress och period fakturan gäller. På fakturans framsida hittar du även en ruta som innehåller de uppgifter som behövs vid ett leverantörsbyte.

På baksidan hittar du specifikationen med utförligare information om priser, perioder och mätarställningar. Samt specifikation av den totala kostnaden.
Under rubriken ANLÄGGNINGSINFORMATION hittar du uppgifter som mätarnummer, årsförbrukning och årskostnad.

Bor du inom vårt nätområde får du faktura som gäller både energikostnad och elöverföring på samma faktura. I båda fallen är det BestEl som är betalningsmottagare. BestEl fakturerar sex eller tolv gånger per år, beroende på din förbrukning och vilket typ av prisprodukt du har.

Om du har ett aktivt autogiro är fakturan enbart en betalningsavisering om vilket belopp och vilket datum som gireringen kommer att ske. Då är ditt inbetalningskort makulerat och du ser texten BETALAS VIA AUTOGIRO.

Tycker ändå du att fakturan är svår att förstå?
Ring vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Nedan hittar du förklaring till de rubriker avseende nätavgifter som finns på baksidan av fakturan, det som är din faktura specifikation.

Elnätsätavgifter

– Abonnemang är en fast, årlig avgift som tillkommer oavsett förbrukning, och som grundar sig på vilken säkring du har. Avgiften delas upp på fakturan över året.

– Elöverföring är en rörlig avgift och avser kostnaden för att få din energi transporterad till dig.

– Moms tillkommer med 25%.