Betalning

Autogiro, enkelt och tryggt

Autogiro är en kostnadsfri service till våra kunder och innebär att fakturabeloppet dras automatiskt från ditt konto. Du ser till att pengarna finns på kontot och sedan slipper du bekymra dig.

Beställ Autogiro

Du ansöker enkelt om tjänsten genom att följa instruktionerna nedan. Kan du inte skriva ut blanketten för ansökan kan du beställa den från vår kundtjänst på telefon 0512-79 70 80.

  1. Läs igenom Villkor för Autogiro
  2. Fyll i och skriv under ansökan och skicka den till oss.
  3. Efter 2-3 veckor är Autogiro klart. Detta märker du genom att summan på inbetalningskortet är makulerat och texten Betalas via Autogiro syns.

Ladda ner Autogiroansökan

Autogirblankett

E-faktura

Nu kan du få e-faktura! Beställ via din internetbank.
Betala i tid, så slipper du extra kostnader

Vi hjälper dig att komma ihåg. Det kan ju hända oss alla att en faktura kommer bort eller att man glömmer betala. I de allra flesta fall händer då följande:

– Vi skickar en första påminnelse

Vi skickar en första påminnelse om fakturabeloppet inte finns på vårt konto på fakturans förfallodag. I samband med påminnelsen tar vi en avgift på 50 kronor som läggs på nästkommande faktura. Vid all betalning som är försenad tillkommer utöver påminnelseavgiften en dröjsmålsränta enligt räntelagen.

– Vi skickar en andra påminnelse

Betalar du inte trots påminnelse skickar vi en andra påminnelse i form av ett kravbrev. Tvingas vi göra detta kostar det dig 160 kronor. En onödig kostnad, som vi vet att du helst skulle slippa.

– Vid upprepade förseningar och bristande betalning

I de undantagsfall där betalning inte sker trots påminnelser och krav kan det gå så långt att vi stänger av din el.